Tanaman ini sangat berkhasiat, kerana mengandungi 30 kalori, 21 miligram vitamin C, 3 gram serat makanan, 7.6 gram karbohidrat, 2 gram protein, 0.1 gram lemak, kira-kira 80 mikrogram folat, dan 60 miligram magnesium. Selain itu, tanaman ini dapat digunakan sepanjang tahun, sama ada rebus, direbus, digoreng, atau bahkan dalam bentuk jeruk.
Menakjubkan bendi memberikan manfaat kesihatan innumerate, termasuk:
Mengurangkan kolesterol
Membantu dalam kes diabetes
Memperkuat sistem kekebalan tubuh
Mencegah penyakit buah pinggang
Meredakan asma
Mengurangkan jumlah glukosa yang diserap oleh makanan melalui saluran pencernaan
Ini adalah cara untuk mempersiapkan:
Anda perlu 2 bendi segar. Potong kepala dan ekor, dan meletakkan 2-3 buah dalam segelas air. Meninggalkan mereka untuk berdiri semalam.
Keesokan harinya, minum air setengah jam sebelum sarapan anda.
No comments:
Post a Comment