Kebanyakan dari kita dalam mengosumsi bawang putih telah berbentuk olahan makanan, tetapi sesungguhnya, dalam keadaan masih mentah ternyata bawang putih begitu bagus untuk jadikan ubat alami. Walau demikian, rasa-rasanya yang begitu kuat seringkali beberapa orang menyukaiinya.
Menurut kajian, bawang putih sudah dapat dibuktikan berguna untuk tingkatkan kesihatan jatung, kurangkan desakan darah tinggi, cholesterol, hingga boleh mengelak berlakunya penyakit jantung koronari serta kegagalan buah pinggang. Diluar itu, bawang putih juga berkesan kurangkan kesan aterosklerosis. Jika kita konsumsi bawang putih dengan teratur, boleh mengurangkan tanda-tanda osteoarthristis, diabetes serta pembesaran prostat.
Terlebih bila kita mengambil bawang putih dengan ditambah madu, jadi rasa pedas yang tajam dari bawang putih bakal sedikit terkurangi, dan bakal jauh bertambah manfaatnya kerana karakter madu sendiri mempunyai pelbagai manfaat untuk kesihatan badan kita.
Langkah memupuk cukup simpel, yakni Cincang 2-3 ulas bawang putih, campur dengan satu sudu teh madu.
Mengambil sehari-hari, saat dapat sesuai. Tetapi dalam perut kosongpun tambah lebih berguna. Tentu, dalam satu minggu badan kita bakal terasa jauh tambah baik, sihat serta lebih kuat.
(Visited 3,414 times, 1,234 visits today)
No comments:
Post a Comment